Nugátové pochúťky bez výčitiek z maškrtenia

Nugátové pochúťky bez výčitiek z maškrtenia

by spravca

Kto by nemiloval nugát? Táto sladká pochúťka sa môže konzumovať samostatne, ale častejšie sa využíva na prípravu sladkých jedál. Odolať pokušeniu a ochutnať nugátové dobroty je prakticky nemožné. Napriek tomu, že občasné maškrtenie vás iste nezabije, mali by ste aj v oblasti pečenie a sladkých variácií dbať na výber kvalitných ingrediencií.

Nahraďte klasický nugát jeho BIO verziou

Pred tým, ako sa ponoríme do sladkých receptov by sme si mali niečo málo povedať o dnešnej hlavnej ingrediencii – o nugáte. Nugát je tu s nami už vyše 6 storočí, počas ktorých si získal priaznivcov po celom svete. Preto sú aj postupy na výrobu nugátu veľmi rôzne. Každá krajina si ich skrátka prispôsobila svojim zvyklostiam v kuchyni. Klasický nugát je síce neuveriteľne chutný, ale nie veľmi zdravý kvôli vysokému obsahu cukrov či konzervantov.

Našťastie existuje zdravý variant nugátu. Tento druh nugátu chutí rovnako ako klasika, ale jeho zloženie je oveľa zdravšie. Ide o nugát z „kuchyne“ Powerlogy. Na prípravu nasledujúcich chutných maškŕt vám odporúčame využiť Powerlogy Organic Nougat. Powerlogy nugát je BIO produkt, ktorý vás prekvapí výraznou chuťou tvorenou talianskymi lieskovými orieškami, kvalitným kakaom a štipkou trstinového cukru.

Rýchle nugátové pochúťky

Nugát môžete využiť na prípravu sviežich jogurtových pohárov. Ide o jednoduchý recept, ktorý v sebe spája jemnú chuť jogurtu so sladučkou chuťou Powerlogy nugátu. Do menšieho hrnca zmiešajte pol litra mlieka, smotanu a nugát. Zmes varte do zovretia a počas celej doby poriadne miešajte. Druhý polliter mlieka rozmixujte v miske spolu s tvarohom. Dávajte si pozor, aby v tvarohu nezostali hrudky. Obe pripravené zmesi zmiešajte, nalejte do pohárov a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí by ste ich mali nechať cez noc v chladničke a na druhý deň poháre ozdobiť ovocím.

Druhým rýchlym receptom s Powerlogy nugátom sú nugátové šatôčky od babičky. Najskôr si pripravte cesto z 200 g polohrubej múky, tretiny masla, 1 žĺtka, vanilkového cukru a 50 g cukru. Z cesta vyrežte štvorčeky, ktoré naplníte nugátom a zabalíte do tvaru šatôčky. Aby bol nugát hutnejší, môžete do neho pridať veľkú lyžicu rumu. Šatôčky natrite žĺtkom a pečte 20 minút pri teplote 160 stupňov. Po vychladnutí ich môžete posypať kokosom, pomletými orechmi alebo jemne poliať horkou čokoládou.

 

 

 

 

You may also like